October 08, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

da lama rsnya sy x mengupdate blog ni..x tau la nape mls sgt..erm pepun skang ni pose dah abis dah..da masuk bulan syawal lak..sy cuti lama jugak la..hari ni baru mula keje balik..tu kut jd malas semacam jerk..raya tahun ni raya bagi tahun yg kedua utk sy n cikjai..sumenya alhamdulillah berjalan dgn lancar..seperti tahun lepas, tahun ni sy beraya kat umah my mom in law dulu..sy x kisah sgt raya kat mana2 dulu pun asalkan raya..2 hari sebelum raya sy da balik umh my mom in law...erm sehari sebelum raya tu lak sy sempat lagi g ipoh dgn my mom in law n cikjai..tu pon x dirancang..asalnya nak cari lemang tp disebabkan lemag x de kami pon g la sampai ke ipoh..x beli papepon just singgah kat greentown mall jerk beli kueh bahulu cip tu..puas la sy cari kat stewan n teluk intan ni tp x de..alih2 kat ipoh nun g beli..mlm raya pon bakal menjelma..sy da terasa debarannya..yer la tahun kedua sy x dpt beraya dgn my mom..x tau camne suasana kat umah my mom..tp nasib la my brother ade..mgkin dia x rasa sunyi sgt kot..erm pepun sy gghkan jugak hati n perasaan ni melawan kesedihan..asalkan dapat buat yg terbaik utk semua org..

kat umh my mom inlaw lak mlm raya de og dtg takbir..sayu jer hati rasa..tp yg paling sayu lg..bila cikjai kiss dahi n peluk wish hari raya..sebak rasa..teringat semuanya..tp sy rs bahagia...mlm raya tu sy dok tlg adik ipar buat kueh..cam lawak jerk..sempat lg tu nak buat kueh..penat jugak la coz mgkin berdiri lama sgt...n sempat la kemas skit2 umh my mom inlaw tu..

pg raya mcm biasa la pas bgn n mandi tlg my mom inlaw prepare skit tuk brekfast..n ready nak g sembahyang raya..best rasanya..sy g ngn my mom onlaw n 2 org adik ipar ..pas sembahyg raya sy n ngan yg lain semua ready utk nak salam n bermaaf2fan..erm..memula abg ipar sy, pastu cikjai..sy tgk cikjai da sebak giler ms slm dgn mak n bpk dia.. x tahan rasa..time turn sy lak.. lg la rs mcm sayu jer tp ku gghkan jugak..erm ms slm dgn father inlaw tu, teringat kat arwah ayah sy..da lm n terlalu lm sgt rsnya dia pergi tggalkan sy...pada father inlaw la ku tumpang kasih sayang...thank for everything cikjai..coz memberikan segala kebahagiaan ini...pas we all turn adik2 ipar sy lak la..seronok tgk sume..

lagi kuat terasa rindunya pada mak...huwaaaa..

da settle kat umah ngn semua2 g umah mak n ayah mother inlaw cikjai lak..biasa la jumpe makcik2 cikjai sume..mkn2 n smbg2 ...pas balik dari situ lebih kurang kul 1 lebih kot..cikjai da soh kemas brg tuk balik umah mak kesayanganku lak..bestnya..x sabar nak balik cium tgn mak ..

pas da ciap2 sume..sy n cikjai pon nak gerak dah..x smpat la jumpe yong n anak2 dia coz depa lmbat kit smapai sbb yong ry umah mak mentua dia dl..

kami pon bertolak balik..rs cam sedih lak...x tau naper...

nnti sambung citer la ek..x larat nak tulis dah..

2 comments:

No One said...

update slalu tau.... hehehe...

ADMIN said...

ok..tp kengkadang cam mls jerk..

copyright@2012-Aku Seorang MAMA-All Righted Reserved