September 08, 2009

Alhamdulillah
______________________

Hari ni dah masuk puasa yg ke-20..Alhamdulillah..setakat ni..sy masih lagi mampu berpuasa penuh ..harap2 sy diberikan kesihatan yg baik utk meneruskan puasa sy sehingga keakhir Ramadhan..insyaallah..mengenai kesihatan sy..alhamdulillah ok cuma ader alahan sikit2 jer..erm kebiasaannya yg sy perasan now nih..bila bgn pagi nak sahur jer sure akan muntah..selalunya muntah bila sy lepas mkn sahur..very sayang ok mknn yg sy mkn terbuang begitu saja..tp nak buat mcmna kan..sbnrnya sy dah cuba bermacam cara untuk menghilangkan rs loya..rs nak muntah nih..tp tetap x berhasil..sy dah cuba memakan asam,atau benda yg masam sumer ttpi ttp akan muntah juga..my gynea said kn mkn jeruk halia sbb ada kajian yg mengatakan ia dpt mengurgkan gejala muntah ni..so sy terpaksa srh cik jai mencarinya..n alhamdulillah nmpk seperti ia dpt mngurgkan rs nak muntah tp akan menjadikan angin kuar dgn banyak..hehe..
aperpon sy sentiasa berdoa semoga Allah memberikan kepada sy kesihatan yg baik..
ok pada 8/9/09 haritu..sy n cik jai telah pergi untuk chekup kali yg ke 3..ok kandungan sy skrg berusia 7 minggu 3 hari..alhamdulillah semuanya ok..sy telah discan oleh my gynea melalu abdoment so..denyut jantung my bby x nmpak dgn jelas berbanding menggunakan TVS tp x kisah lakan jnji my bby sihat..so my next appoinment on 15/8/09..ms ni kandungan sy dah berusia 8 minggu..that mean 2 months..so cepat ok..harap2 Allah pelihara kandungan sy ini sehingga selamat sy melahirkannya..Insyaallah..AMIN...

2 comments:

Mdm Lulu said...

bagusla tuh ...jgn lupa jg pemakanan jgak ye..byk ganjaran bg orang mengandung yg berpuasa..

CIK CT said...

insyaallah kak..harap2 dpt berpuasa hingga ke akhir ramadhan..

copyright@2012-Aku Seorang MAMA-All Righted Reserved