August 17, 2009

-My UPT Result part 2-



Pagi ni sy buat lagi upt utk kali yg ke-3..so this is a result cannot wait to see my gynea today..segalanya akan diputuskan hari ini..samaada upt ini btul ataupn x..hope everything is gonna be ok..n hope my dream became true..amin...

just now..i go to see my gynea..sy smpai kat klinik tu , g trs kat kaunter ckp rini ader appoinment dgn doc..n nurse trs suruh sy buat urine test,,sblum tu i told to the nurse that this morning i do the upt test at 6.00 am n this is a result..and trs nurse tu ckp eh...this is a positive what..sy tnya la..are you sure nurse..dia ckp lagik..yer la..clear line nih kak..n then dia ckp ok x per..kita tunjuk dl dgn doc n tgk dia srh buat upt lagi ke x..
x lm pastu nm sy dipanggil masuk..
n then sy masuk..so doc trs ckp pasal sy punya upt tu..

n he say..: u Pregnant..!
i say : really?
doc : u tgk upt u ni?clear what!

..berkali2 sy tnya doc tu..kompem ker doc sy peknen ker x kan..yer la..1st time kan..takut la upt tu memain ker camner kan..yg sebenarnya..still x percaya yg i'm preggy!!!

doc : upt u ni dikira result yg bagus la..sbb ader sesetengah tu x clear langsung..x per utk permulaan ni i give u folic asid n aper ntah td doc tu sebut..n i think i kn injek u la..
sy : injek ?injek aper doc?
doc : injek bg kuatkan u punya rahim or ape ker ntah la kan..
sy : don't mind la doc..buat jer la aper yg patut..

so doc pon injek kat montot la..waaaaaa..agak sakit la..

ms jumper my gynea td tu dia x soh pon buat upt lagi sekali n scan or paper pon..he said..kalo nak scan awal lagi mgkin x nmpak..so tunggu lagi seminggu baru scan..my gynea very konpiden yg sy ni preggy..sbb dia tgk upt yg sy buat tu cukup memuaskan..

apepon sy bersyukur sgt2 sekiranya ini anugerah yg diberikan..cumer yerlah..little bit worried la kan..sbb td doc x buat paper pon cumer tgk upt yg sy buat sendiri tu jer..
x per lah..berserah jer ek..insyaallah kalo ader rezki sy ader lah kan..moga2 kegembiraan ini berpanjangan...amin...........

-8.30pm-

disebabkan rs x puas hati..sy n cikjai g klinik lagik utk cek upt..kali ni bukan klinik my gynea tp klinik lain...hahaha so excitedkan...so smpai klinik ckp nak cek air kencing..nak tau samaada preggy ker x kan..ok doc soh sy kencing n do upt..ckp kat doc..sy buat sendiri upt pagi td n positive..so knpa nak cek lagi doc tnyakan..sy ckp la..nak betul2 kompem doc..nak doc sndiri kompem kan..dasyat tau kami nih..n alhamdulillah result nya adalah sama..POSITIVE..

Ya..Allah Ya Tuhan ku terima kasih diatas kuniaan mu ini..sesungguhnya..inilah yg kami dampakan selama ini..Kami bakal menjadi seorg mummy n daddy..
insyaallah..amin...



6 comments:

Ieda said...

InsyaAllah..UPT tu betul....take a very good care for ur self

CIK CT said...

insyaallah...

SHIMA said...

tahniah kak......sonoknya...jg kandungan baik3...

Ain said...

tahniah ct.. jg diri elok2 tau.. jgn wat keje2 berat.. bykkan rest n makan folic asid tue.. semoga semuanya selamat

ieda said...

tahniah ct..jaga makan & jaga kandungan bebaik..banyakkan rehat ok..Insyaallah..semoga sumernya selamat.

CIK CT said...

mekasih ek semua...

copyright@2012-Aku Seorang MAMA-All Righted Reserved