March 29, 2010

♥36 weeks♥

alhamdulillah kandungan sy sdg menginjak ke minggu yg 36..ini bermakna kandungan sy akan masuk ke bulan yg ke-9..hanya tinggal 1 hari lagi..syukur sgt sumernya berjalan dgn lancar dan selamat..

org kata kalo dah masuk ke 36 minggu ni (9 bulan) dah kn stanby yer apa yg patut..baby boleh kuar bebila masa jer..(sedikit takut)heheh tp rsnya sy n cik jai tersangatlah tidak sabar mahu melihat cahayamata kami yg pertama ini..kami berdoa moga2 Allah permudahkan segalanya untuk kami..

pnh kita mendengar dialog ni kan "aku mengandungkan kamu 9 bulan 10 hari"..ho..ho..hoh..so sy kn kira 11 hari dari hari ni lah yer..???heheh..(melampau sunggoh x sbrnya)..tp sy x kisah..bila2 pon baby mahu keluar asalkan..semuanya selamat dan ia sihat..

sy kini mula tidak dpt utk tidur mlm dgn lena..adakalanya tidak boleh utk tidur langsung..semalam..sy mengalami sakit pinggang yg teramat sgt pluss baby yg sentiasa mengeras didalam perut ni..inike yg berlaku di minggu akhir kehamilan..??terfikir dlm kepala,baby dah nak keluar ker..??:-)

trsa mengiring kekanan x kena, mengiring kekiri x kena..semernya x kenalah kiranya..sampaikan segala urt2 menjadi tegang..baby juga moving x berhenti smpaikan sy terpk.."baby ni x tidur ker??"hahha..mcm2 persoalan dlm kepala..

ada juga yg bertanya..dah ready ker??persiapan camner??
alhamdulillah rsnya sy dah ready..dr segi mental n fizikal..so sy dan cik jai bebila jer ready utk menyambut kelahiran nih..insyaallah..
berbalik kpda persiapan,kesemuanya kami dah sediakan (skdr alakadar jer yerk..)sbbnya biasalah org kata baby ni cepat membesarkan..so kami x la berbelanja lebih2 (cm adakalanya sy terover sikit dlm membeli baju)..heheh biasalahkan..kami sekadar menyediakan yg asasnya saja..

oh yer..sy rskan..bila sy berjalan sy tidak lagi boleh merapatkan kaki sy..kenapa yer??mmg normal ker..??sbb bila sy berjalan dgn merapatkan kaki sy ia akan menyakitkan bahagian cik "V" sy..(so sy istilahkan cr sy berjalan ini dgn cara mengangkangkan sedikit kaki sy)..mgkin normal agaknya yer bila dihujung kehamilan nih..

neway..sy n cik jai x kisah dgn apa pon perubahan yg kami alami..krna kami mahukan bayi ini..berharap semuanya selamat hingga sy melahirkan dan semoga Allah melindungi kami sekeluarga..

amin ...

p/s..byk benda nak story tp x lrt le nak menulis dah nih..kita smbg nnti2 yer..

3 comments:

SHIMA said...

pejam celik dh 36w....x lama lg tu..x sabar plak nk tgk gmbo bb...
jgn lupa gtau klu dh bersalin

CIK CT said...

hahah..kami ni lagi la x sbr shima..doa2kan kami ok..semuanya moga selamat..

SHIMA said...

insyaallah,shima sentiasa mendoakan...jgn lupa sms or inform yer

copyright@2012-Aku Seorang MAMA-All Righted Reserved