April 03, 2010

TAG 10 - Shima a.k.a ibu Alisya Amani!!

Oh ya sdg bersiar ke laman blog kengkawan dgn x semena2 sy tlh ditag!!

so i try yer menjawabnya dgn sebaik mungkin...



Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya
~ Baik... sy suba sebaik mgkin menjawabnya yer~

[1] Siapakah diri anda di rumah?
~bila berada dirumah (x kira la umh sendiri ke, umh keluarga sy atau mertua sy) sdh tentulah sy seorg anak/menantu serta isteri (sbb sy sdh berkahwin dgn cik jai sy~ bl brda dirmh sendiri sdh tentulah sy yg menjadi tkg msk/hidang makanan(walopon adakalanya g beli jerk kat kdai/or cik jai yg tlg idangkan)~tkg kemas rmh/bsh baju (walopon kekadang x terkemas dan basuh) serta tkg komplen mcm2 bila rs serabut sgt dah kat umah dan seangkatannya lah(byk ok!)..heheh~

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
~hurm x tau nak ckp..sbbnya depa x ckp paper pon..hahah tp yg pasti bila mereka bersama sy mereka akan kata best la lpk2 dgn sy~

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
bykkkkk sgt~ antaranya
~rmh sendiri (skrg dok menyewa rs mcm membazir jer tp nak wat cam ner stkt ni sewa jer mampu)~
~nak jd mummy (insyaallah yg ni hampir tercapai (sdg menunggu hari) x lm lagi tp nak list jugak)~
~nak melancong naik flight (dah tentu pilihan destinasi ke luar negara kan)~
~menunaikan haji atau umrah~
~oh yg terakhir ini ialah..nak menjadi seorg isteri yg bekerjaya (skrg ni mmg kerja tp belum ckp bekerjaya)~

[4] Siapakah nama pasangan anda?
~Cik Jai A.K.A YM RAJA HIZAR BIN RAJA SEHAR~

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
rs mcm x ckp jer nak citer 5 perkara tp x per lah antaranya
~dpt menerima diri sy seadanya (sggh bersyukur)~
~seorg yg sgt kelakar (kdg2 benda x lwk pon jadik lawak)~
~seorg yg sgt jarang marah/terasa or seangkatan dgn nyer lah (walopon kekadang sajer jer bg dia mrh..ekekek)~
~seorg yg sgt bertanggungjawab/boleh menjadi kawan (tp mmg terasa kami ni cam kengkawan jer pon)/seorg yg sgt2 memahami sy serta mendahulukan sy dlm setiap perkara(very2 loike)~

[6] Bila tarikh anda couple?
pd 22hb SEPTEMBER, 2002
(3 hari slps besday dia dan 6 hari sblm besday sy) segalanya berlaku pd bulan SEPTEMBER!!!

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
~terlalu banyak rsnya~sgt2 menduga kesabaran kami~terlalu susah utk mendapatkan pasangan sy ini~
sehinggakan sy rs "oh ckp la smpai disini" tp Jodoh itu menyebelahi kami!!!~Alhamdulillah dan harap ianya berkekalan..Amin..

[8] Lagu tema cinta anda?
~x der pon tp bila dgr lagu yg tgkap cintan terasa keindahan cinta kami~

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
~dl prnah cb utk melihat perubahan ini tp x berjya jd sy belajar menerima diri pasangan sy seadanya~cm berharap dia menyedari apa yg terbaik utk diri dia dan keluarga kami..(dgn harapan cik jai sy membaca kata2 ini yer..hhhehe)

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
- raja hani a.k.a my SIL
- Mummy Lana @ Luqman
hurm x tau nak tag saper lagi sbbnya dah rmai yg kena tag..huhu

so itula sedikit sebanyak jawapan ikhlas dr sy yer....
mekasih,,,






2 comments:

SHIMA said...

mmg seronok pon berkawan ngn akak walaupon blm pernah bertemu muka..caring sgt...

CIK CT said...

hahah..mekasih shima..insyaallah ada rezki kita bersua yer...

copyright@2012-Aku Seorang MAMA-All Righted Reserved